RESTAURATIE VAN DE BEELDENGROEPEN

De Mariale Werkgroep is al een heel eind gevorderd met de restauratie van de beelden.

Vijf beeldengroepen zullen tegen de Ommegang helemaal afgewerkt zijn, d.w.z. gerestaureerd, gereinigd, geverfd, gepatineerd en gevernist.

De drie nieuwe beeldengroepen ter vervanging van de gestolen/verdwenen beelden zullen heel waarschijnlijk ook af zijn tegen 08 september 2022. Momenteel zijn ze reeds alle drie gebakken, maar de kunstenaar wil er graag nog een kleurtje opzetten, om het onderscheid tussen de verschillende figuren te accentueren. Maar… Achiel is tijdens zijn vakantie van de trap gevallen. Hij heeft godzijdank niks gebroken, maar heeft wel nog veel pijn. Maar volgens hem komt alles in orde.

De opdracht van Jezus in de tempel – kapel ’s Gravenstraat ter hoogte van het huisnummer 20 © Bart Verbeke

Nog eens 5 beeldengroepen zijn gerestaureerd, maar deze zullen tegen 08 september 2022 niet meer afgewerkt geraken. De kunstenaar die hier voor zorgt heeft momenteel héél veel ander werk. De afwerking van deze beelden zal in de komende maanden gebeuren.

De geseling van Jezus – kapel Drapstraat oud OCMW rusthuis
© Bart Verbeke

Er dienen nog 5 beelden verder afgewerkt te worden. Parochianen die dit wensen, kunnen de werkgroep ‘Mariale Ommegang’ hiervoor nog steeds steunen en voor deze restauraties een gift overmaken op rekening BE57 8905 0411 9135 op naam van FV Parochie Nazareth bij VDK Nazareth. Alle giften worden met volledige discretie behandeld.

Wie volledig anoniem wil schenken, kan hiervoor met contant geld aan het loket van de VDK terecht. Geef voor de mededeling gerust aan Stijn of Mia door dat het om een anonieme gift gaat voor de restauratie van de beeldengroepen of laat er enkel uw initialen bij vermelden.

Inzegening beelden

De Ommegang van 2022 wordt een beetje een speciale editie. Voor het eerst sinds véle jaren zullen er in de 13 kapellen langsheen het parcours de juiste beeldengroepen staan.

Maar eerst willen we bescherming en zegen vragen over alle beeldengroepen.
Deze inzegening zal doorgaan op woensdag 07 september 2022 om 18.30 u. aan de grote kapel in de Kasteelstraat.

Wil je er graag bij zijn? Dat kan, op voorwaarde dat je ons op voorhand een seintje geeft. Dat kan per mail op marc.perseyn@skynet.be of dewildepeil@skynet.be of telefonisch op 09/385 57 31 of 0475/61 20 62.

De Hemelvaart van Jezus – grote kapel in de Kasteelstraat
© Bart Verbeke

Op donderdag 08 september 2022 zullen alle beelden dan naar hun respectievelijke kapel gebracht worden.
De vijf beeldengroepen die helemaal af zijn en de drie nieuwe beeldengroepen, worden dan definitief in de kapel geplaatst.
De vijf beeldengroepen die nog verder moeten afgewerkt worden, zullen er na de Ommegang opnieuw uitgehaald worden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.