MARIALE OMMEGANG – BESCHADIGDE BEELDENGROEPEN

De ‘werkgroep Mariale Ommegang’ is al meer dan anderhalf jaar bezig om, samen met de Erfgoedcel en de gemeente, de toestand van de diverse beeldengroepen in kaart te brengen.

Vorige week zijn de eerste 2 beeldengroepen naar de restaurateur gebracht.
Toen pas bleek dat de beelden er slecht tot zeer slecht aan toe zijn. De oorspronkelijke beelden zijn uit terracotta, maar in de loop der jaren is er oplapwerk gebeurd met plaaster of zelfs gewoon cement. Ook de verf die gebruikt is om de beelden te verven, is niet overal van dezelfde degelijke kwaliteit.

Parochianen die hun steentje willen bijdragen aan deze restauraties, kunnen dat door middel van de aankoop van postkaarten. Iedere set bevat 4 verschillende postkaarten en wordt verkocht aan 5 Euro per set. Postkaarten kunnen telefonisch besteld worden op 09/385 85 31 of 09/385 57 31 of via het contactformulier op de website www.parochie-in-gavere-nazareth.be

Wie geldelijk wil steunen voor deze restauraties, mag hiervoor één van de leden van de werkgroep aanspreken of een bedrag overschrijven of storten op rekening BE57 8905 0411 9135 op naam van F.V. Parochie Nazareth bij VDK Nazareth met als mededeling: “restauratie beelden kapelletjes ommegang”.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.