DE MARIALE OMMEGANG VAN NAZARETH IS IMMATERIEEL ERFGOED.

De Mariale Ommegang van Nazareth is een bijzonder stuk erfgoed. Uniek om allerlei redenen, maar niet in het minst omdat het onlosmakelijk verbonden is met de kapellen waarin de verschillende mysteries van de rozenkrans zijn afgebeeld. Zo heeft het ritueel ook een verankering met de plaats waar ze is ontstaan.
 
Nu de Mariale Ommegang erkend is als immaterieel erfgoed, willen we ook de volgende stap zetten en ervoor zorgen dat het wordt opgenomen in de Inventaris Vlaanderen. Deze inventaris is opgezet door de Vlaamse overheid om erfgoed te borgen, d.w.z. in stand houden en bewaren voor ons nageslacht.
 
Om deze onderneming te doen slagen hebben we jullie hulp nodig.
 
Eén van de factoren die bepalend zijn, is het aantonen van een draagvlak.
Graag hadden we jullie steun voor de Ommegang mee opgenomen in het dossier.
Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een (korte) steunbrief, een solidariteitsverklaring zo je wil. Een korte mededeling waarin jullie de aanvraag mee steunen. Beschrijf hoe de Ommegang jullie raakt of hoe jullie bij de Ommegang, al dan niet rechtstreeks, betrokken zijn.
 
De Ommegang reikt immers veel verder dan alleen het religieuze ritueel. Het is één van die onzichtbare draden die ons met het verre verleden verbindt.
 
Jullie kunnen de reactie sturen naar erfgoed@nazareth.be. Wij voegen ze dan toe aan het dossier.
 
Vermits we met een deadline moeten indienen, hadden we graag jullie bijdrage ten laatste op 18/09 ontvangen.
 
 
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Jan Decalf en de voltallige Werkgroep Mariale Ommegang (Willy, Paul, Marc, Marc, Luc, Hilde, Hilde, Greta & Eddy)
 
 
Contact of graag meer info?:
Erfgoed Nazareth, erfgoed@nazareth.be, 09 39 64 932 of met de Werkgroep Mariale Ommegang, werkgroepmarialeommegang@gmail.com, 09 385 85 31 of 0471 90 38 01

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.